DoelgroepEL

Het 7de jaar Se-n-Se (tso) esthetische lichaamsverzorging is een praktijkgerichte opleiding die jou voorbereidt om als (zelfstandige) schoonheidsspecialiste aan de slag te gaan. Deze opleiding kun je als een soort vervolmakingsjaar van de richting schoonheidsverzorging beschouwen.

 

Toelatingsvoorwaarden

Om aan het 7de jaar te kunnen beginnen, moet je in het bezit zijn van een diploma secundair onderwijs uitgereikt in een studierichting van het studiegebied lichaamsverzorging.

Voor studenten die zich aanbieden vanuit een ander studiegebied, beslist de toelatingsklassenraad of je al dan niet voor de opleiding in aanmerking komt. Bij deze beslissing wordt uiteraard rekening gehouden met je voorkennis en ervaring binnen de sector. Een toelatingsproef kan uitsluitsel geven of de voorkennis al dan niet
voldoende is.

 

Studieprofiel

Doorheen het 7de jaar krijg je er een pak waardevolle ervaring bij. Je kunt rekenen op de steun van ervaren leerkrachten. Tijdens de praktijklessen krijg je de kans om jou in verschillende verzorgingsbehandelingen te verdiepen en leer je met de gespecialiseerde apparatuur omgaan. De school heeft in een professionele praktijkruimte geïnvesteerd om jou in een aangename omgeving klanten te leren ontvangen en hen de nodige service te bieden.

In de minionderneming leer je in een veilige omgeving en met de nodige coaching, een schoonheidsinstituut runnen.

Het vak ondernemend project ondersteunt het team in het aanscherpen van ondernemerscompetenties. Hierdoor ben je beter voorbereid om later zelfstandig aan de slag te gaan.

Door de stages krijg je nog heel wat ervaring op het werkveld erbij.

 

Lessentabel

7EL

  • De stages worden op donderdag in een schoonheidsinstituut georganiseerd. Daarnaast wordt er 1 week blokstage in een wellnesscentrum, parfumeriezaak of gezondheidscentrum voorzien.

 

Toekomstmogelijkheden

Als je dit jaar succesvol beëindigt, krijg je een certificaat.

Wie nadien aan een bacheloropleiding denkt, kan uit dit se-n-se jaar voordeel halen.
Je doet extra praktijkervaring op en je hebt een streepje voor op leerlingen die onmiddellijk na het 6de jaar een bacheloropleiding aanvangen.