Back to Top

Nieuws

Infodoedag

Gepubliceerd: maandag 17 februari 2020 14:21

Zaterdag mochten we meer dan 90 gezinnen een warm welkom heten op onze school op de infodoedag. Terwijl de ouders uitleg kregen over het studieaanbod van onze school, mochten de 12-jarigen op een praktische manier proeven van de verschillende aangeboden richtingen. Broertjes en/of zusjes werden met veel zorg opgevangen door onze leerlingen van het 7de jaar kinderzorg.

Meer foto's kan u hier terugvinden. 

SJI wint "Pesten, dat kan niet"-prijs

Gepubliceerd: vrijdag 14 februari 2020 16:38

We zijn buitengewoon trots te mogen aankondigen dat onze school van Tumult - talent voor samen leven de zilveren prijs krijgt in de 'Pesten, dat kan niet'-prijs 2020 voor ons Feel-Goodplan! De digitale meldknop, de vertrouwensleerlingen, het peter- en meterschap en nog veel meer is de jury duidelijk opgevallen!

 

Meer info kan je via volgende linken terugvinden:

Krant van West-Vlaanderen

Beeldmateriaal Focus-WTV

 

Helemaal mee met 1B

Gepubliceerd: maandag 03 februari 2020 11:17

Onze leerlingen van 1B hebben hun beste beentje voorgezet in het openlesmoment “Helemaal mee met 1B”! Ouders en grootouders werden uitgenodigd in de lessen wiskunde, Frans en Nederlands en techniek. Zo konden zij zelf ervaren hoe er via co-teaching en differentiatie op maat van elke leerling gewerkt wordt. Na een verkwikkend kopje koffie en een heerlijk zelfgemaakte cupcake werd iedereen door de leerlingen verwelkomd in de turnzaal, waar het openlesmoment werd afgerond met een onvergetelijk dans- en zangoptreden. Trotse (groot)ouders én leerkrachten waren het er roerend over eens: er zit héél veel talent in SJI!

 

Klik hier om meer foto's te bekijken.

Thuiszorgwandeling

Gepubliceerd: donderdag 21 november 2019 13:28

Tijdens de jaarlijkse thuiszorgwandeling van vzw Familiezorg West-Vlaanderen werden honderden leerlingen uit verschillende scholen verwelkomd in Brugge. Onder leiding van medewerkers van Familiezorg maakten ze in kleine groepjes een thuiszorgwandeling waarbij de leerlingen onderweg een aantal praktische proefjes voorgeschoteld kregen, gaande van vanillepudding maken voor een diabetespatiënt, over een losgeraakte zoom herstellen, tot een speurtocht naar potentiële gevaren in huis. Onze zesdejaars verzorging slaagden met vlag en wimpel in die opdrachten en de leerlingen van 6 verzorging 1 behaalden zelfs het diploma als ’school met de meeste affiniteit met de opdracht van verzorgende in de thuiszorg’.